Είναι επείγον; Πόσο πολύ κινδυνεύει το παιδί μου ή τα όργανά του;

Η Παιδοουρολογία γενικά δεν είναι επείγουσα ειδικότητα*.
 
Εάν τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο είστε αγχωμένοι και βιάζεστε να βρείτε λύση όπως λέμε "άρον άρον", αυτό σίγουρα σημαίνει ότι είτε έχετε καταλάβει λάθος τα λεγόμενα του ιατρού που σας ενημέρωσε ή ο ίδιος ο ιατρός δεν σας έχει εξηγήσει σωστά το τι ακριβώς έχει το παιδί σας.

Όποια πάθηση ή εύρημα ουρολογικής φύσεως και να έχει το παιδί σας, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγχώνεστε διότι:

  1. Δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του παιδιού σας.
  2. Καμία από τις παθήσεις του ουροποιητικού ή του γεννητικού συστήματος δεν χρειάζεται άμεση διάσωση*.
  3. Οι άνθρωποι όταν τελούν υπό συνθήκες άγχους έχουν λιγότερες ικανότητες να κατανοήσουν την ουσία του προβλήματος, κάνουν λάθος επιλογές και δυσκολεύονται να κάνουν τον εαυτό τους χρήσιμο και αποτελεσματικό για τις ανάγκες του παιδιού τους.

Προσοχή

Η πιθανότητα της συστροφής όρχεως είναι η μόνη πραγματικά επείγουσα κατάσταση η οποία σε περίπτωση της βεβαιωμένης διάγνωσης θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική θεραπεία εντός 4-6 ωρών από την έναρξη του πόνου στην περιοχή του όρχι.  

Οι βαλβίδες οπίσθιας ουρήθρας, οι διαπυημένες υδρονεφρώσεις (συλλογή πύου στα νεφρά), οι επισχέσεις ούρων (παιδί σε αγωνία για ούρηση και αδυναμία της ούρησης), οι ουρολοιμώξεις (εμπύρετες και μη) και η παραφίμωση εκ των πραγμάτων και συνήθως αντιμετωπίζονται πρώτα από τους παιδιάτρους στα εξωτερικά ιατρεία ή στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Ο παιδίατρος θα πρέπει να ειδοποιεί άμεσα τον παιδοουρολόγο.  

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ

Γεννήθηκα στην πόλη Βλαδικαυκάζ της Αλάνιας ή Βόρειας Οσσετίας. Η Αλάνια της Ρωσίας είναι μια ορεινή περιοχή του Καυκάσου. Είμαι Ελληνικής καταγωγής και είμαι Έλληνας πολίτης. Οι πρόγονοί μου κατάγονται από την Τραπεζούντα του Εύξεινου Πόντου.

Διαβάστε Περισσότερα...

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech